top of page
blond-blonde-bridge-fun FREE.jpg

טיפול רגשי למתבגרים

​גיל ההתבגרות הוא גיל של מעבר והיפרדות. מעבר מילדות לבגרות, היפרדות מההורים וביסוס זהות עצמאית. בד בבד חשיבותם של קבוצת השווים - החברים בני גילם - הולכת ועולה. כמו כל מעבר הוא עשוי להחוות כמאתגר ולא פשוט, הן למתבגר והן להוריו.

 

גיל זה מאופיין בשינויים גופניים, קוגניטיביים, חברתיים ופסיכולוגיים. השינויים מערערים את המוכר והידוע ובשילוב עם השינוי ההורמונלי המאפיין את הגיל, גורמים להצפה, בלבול, חששות רבים ותגובות קיצוניות ואימפולסיביות למצבים. המתבגר מנסה לבנות לעצמו זהות עצמאית ולהבין מי הוא.

 

בין הקשיים המלווים גיל זה:

קשיים רגשיים הנובעים מקשיי קשב וריכוז

קשיי למידה

תחושת בדידות וחוסר מובנות

קשיים חברתיים

לחץ חברתי

קושי בקבלת גבולות ומסגרות

קושי בהשתלבות בביה"ס ו/או במסגרות אחרות

קושי בהתמודדות עם כעסים ותסכולים

חרדות ופחדים

דימוי גוף

גיבוש זהות מינית

משבר במשפחה

בשלב כה חשוב ומאתגר, טיפול רגשי יכול לספק למתבגר מקום פרטי ובטוח בו יוכל לעבד את הקשיים, הפחדים, הרגשות והתחושות המציפות. טיפול רגשי מאפשר התבוננות, פיתוח מודעות ומסייע במשימה ההתפתחותית של בניית הזהות העצמאית - תוך חיזוק וגיבוש ערך עצמי ממקום מאוזן ותומך.

 

טיפול באומנויות מעניק למתבגר מקום פרטי, נטול דרישות חיצוניות, ביקורת או ציונים. מקום בו הוא מקבל מרחב בטוח ותומך להתנסויות חדשות וחקירה עצמית, להביע את עצמו ולעבד את שעובר עליו. המפגש הטיפולי מאפשר שיחה ויצירה במתכונת של אחד על אחד, שכמעט לא זמין עבור המתבגר במסגרות האחרות בהן לוקח חלק.

Untitled-1.png
bottom of page